100% handgemaakt

100% Handgemaakte bloemen

 

Alle bloemen van Linda zijn 100% handgemaakt. Haar ontwerpen zijn uniek, geen bloem is hetzelfde. Zo zijn haar narcissen gemaakt van vijf verschillende kleuren geel vrachtwagenzeil. En sommige bloembladen van haar rozen hebben bruine randen, net als een echte verwelkte roos. Omdat Linda’s werk allemaal met de hand is gemaakt, zien haar bloemen er heel levendig uit en dat is wat mensen blij maakt.

“Ik zag dat de kersenbloesem niet echt was, hij was van plastic en de bloem had de grootte van een voetbal, en toch wilde ik eraan ruiken”, aldus een bezoeker van het Leids Universitair Medisch Centrum.

 

 

Bekijk de video; handgemaakte bloemen in één minuut

Voor het NS station Utrecht Centraal creëerde LINDA NIEUWSTAD spoorbloemen van onder andere gebruikte ns kleding en veiligheidshesjes van ProRail.  Bekijk deze video en zie in één minuut hoe Linda haar bloemen maakt.

 

Schetsen en schaalmodellen

Staal, vrachtwagenzeil en gebruikte bedrijfskleding zijn Linda’s favoriete materialen. Voordat ze deze materialen gebruikt om haar grote bloemen te maken, maakt ze een ontwerp door te schetsen of een klein schaalmodel te bouwen.

Staal buigen en lassen

 

Als het ontwerpwerk klaar is, trekt Linda haar lasoutfit aan en begint ze met het maken van de stalen frames in haar bloemenatelier. De meeste van haar bloemen zijn gemaakt van versterkte stalen staven die worden gebruikt in de bouw. Door de staven met de hand te buigen, geeft ze elke bloem de juiste vorm.

 

Bladeren snijden en naaien

De meeste bladeren van Linda’s bloemen zijn gemaakt van PVS of vrachtwagenzeil. Truckzeil wordt gebruikt voor zonneschermen, afdekzeilen op boten, trampolines en als canvas voor trailers. Het is verkrijgbaar in vele kleuren en in verschillende diktes. Linda gebruikt dun materiaal om witte sneeuwklokjes te maken en Linda gebruikt een dikkere variëteit om de bladeren van een tulp te zaaien.

“Op een dag was ik op zoek naar het juiste materiaal om een ​​gigantische rode tulp te maken. Het materiaal moet sterk, flexibel, dieprood en glanzend zijn als de bloembladbladeren van een echte tulp. Ik kocht een paar meter vrachtwagenzeil bij een zeilmaker, en ik werd verliefd op het materiaal”.

 

De finishing touch

 

Het maken van driedimensionale bladeren van vrachtwagenzeil of textiel vergt echt wat vaardigheden en inspanningen. Vooral als u wilt dat uw bloemen er precies zo uitzien als natuurlijke bloemen, aangezien een blad niet in een rechte lijn moet staan, maar in plaats daarvan wat golvende rondingen moet hebben. Wanneer Linda een nieuw ontwerp maakt, is het maken van de bladeren een proces van vallen en opstaan. Als ze eenmaal tevreden is met haar creatie, voegt ze vaak kleine details toe aan de bloemen met behulp van wol, papier of fluweel.

 

Pin It on Pinterest

Share This