Recyclage kunst

Al langere tijd maak ik gebruik van rest stukken zeil uit de zeil industrie en wollen dekens uit kringloopwinkels.  In 2019 vroeg de KLM mij om van gebruikte stewardess jasjes bloemen te maken. Andere bedrijven volgden en zo dragen we allemaal een steentje bij aan de circulaire economie.

“Door de  bloemen van Linda laten we aan onze klanten zien dat onze producten volledig energieneutraal worden geproduceerd” Marketing medewerker Forbo.

Recyclage Kunst van je bedrijfsafval

Materialen hergebruiken in kunstobjecten, kan dat wel mooi zijn?

Het gebruiken van afvalmaterialen voor het gebruik in kunst wordt steeds meer aanvaard en zelfs toegejuicht. Geen milieuonvriendelijke productie van grondstoffen en materialen die jaren dienst hebben gedaan krijgen een tweede leven.

Het kan je Carbon foodprint significant verlagen als je de oude uniformen of werkkleding laat verwerken in een kunstobject. Gerecycleerde kunst is niet alleen een mooie manier om je huis te versieren, maar ook een milieuvriendelijke.

Het gebruik van gerecycleerde materialen in kunst reikt verder dan alleen de versiering van huizen en kantoren. Gerecycleerde materialen worden vaak gebruikt op openbare plaatsen zoals parken en pleinen. Bedrijven maken met deze Recyclage Kunst een duidelijk statement beweging. Ze proberen hun klanten duidelijk te maken dat ze milieuvriendelijk zijn en geven om de toekomst van onze planeet.

In termen van Gerecycleerde Kunst is er geen eind aan de materialen die gebruikt kunnen worden. Gerecycleerd hout, metaal, plastic en glas kunnen allemaal opnieuw gebruikt worden in kunstwerken. Er is een eindeloze verscheidenheid aan dingen die je kunt doen met Recyclage Kunst. Gerecycleerd hout kan gebruikt worden om een mooie wandklok of fotolijst te maken, glazen flessen kunnen tot vazen worden omgevormd en van plastic flessen kunnen zelfs lampen gemaakt worden!

Recycling is als de kunstwereld zelf: ze bevat eindeloze mogelijkheden.

Pin It on Pinterest

Share This