Bloemenpromenade in Den Haag

Persbericht van het Museumkwartier Den Haag: “Geïnspireerd door schilderijen van Hollandse Meesters, creëerde Linda Nieuwstad vier grote bloemstukken gemaakt van staal, pvs, hout, rubber en wol. De kunstenaar maakte vier monumentale stillevens die hoog boven de grond uitsteken of in gigantische vitrines worden gepresenteerd.
De aandacht wordt getrokken door de verfijning en rijkdom aan kleuren van Nieuwstad’s groot formaat boeketten. De werken sluiten ook aan bij schilderijen en prenten die de bezoeker kan aantreffen in de collecties van de culturele hotspots van het Museumkwartier: het Mauritshuis, Museum Escher in Het Paleis en Museum Bredius.
De Haagse Bloemenpromenade opent deze zomer naast de Hofvijver, aan de Lange Vijverberg, vlakbij de Tweede Kamer, het hart van het Museumkwartier in Den Haag. Haar liefde voor het natuurlijke landschap van Holland bracht Linda Nieuwstad ertoe monumentale kunst te gaan maken. Haar werk verrast door de transformatie van het formaat, gecombineerd met de verfijnde beheersing van zeer ongebruikelijke materialen”.
De bloemenpromenade is onderdeel van een project geïnitieerd door Mary Hessing door The Hague & Partners.
foto’s: Jan Willem Kaldenbach
 
 
 

Share:

[addtoany]

Pin It on Pinterest

Share This