Workspace Design Show Amsterdam

“Afval bestaat niet”, dat is mijn credo. Van oude werkkleding en ander afvalmaterialen maak ik kleurrijke en wonderlijke bloemsculpturen voor organisaties als NS en de KLM. Om mijn werk te presenteren sta ik op 11 en 12 oktober op de Workspace Design Show in de RAI te Amsterdam. Tijdens de Workspace Design Show komen de creatiefste bedrijven, architecten, ontwerpers en eindgebruikers van over de hele wereld bij elkaar.

Al van veraf zien bezoekers het torenhoge vingerhoedskruid opdoemen. Deze bloem maakte ik nog niet eerder! Het meest in het oog springen de bloemen van groene plastic banieren met reclameteksten die langs tennisbanen worden opgehangen. Het afval is nu verworden tot een vrolijke wilde bloemen, madeliefjes, wilde viooltjes en primula’s. Veel van die doeken worden weggegooid als er nieuwe sponsordeals worden afgesloten, maar het materiaal is nog prima te gebruiken om kunst mee te maken. De nieuwe bloemen zijn perfect om kantoren, ziekenhuizen, hotels en andere publieke plaatsen van een flinke portie speelsheid en kleur te voorzien.

De bouwhelm als bloemhart

Ook te zien op de beursvloer zijn de Spoorbloemen die ik in opdracht van de NS voor Utrecht Centraal maakte. Er staat een klaproos van eersteklas treinstoffering, margrieten van bouwhelmen en korenbloemen in de typische blauwe kleur van de Nederlandse Spoorwegen. Met de Spoorbloemen verspreidt de NS de boodschap dat zij duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Ook willen zij meer bewustzijn creëren voor de vele waardevolle bloemenbermen langs het spoor. 

Ook het werk dat ik maakte voor Holland Casino is te bezichtigen. Op de bladeren zijn de knopen en revers van de oude werkkleding nog goed te zien. 

De Workspace Design Show is geopend op 11 en 12 oktober. Kom gezellig langs bij standnummer A30. Je zult het vingerhoedskruid al van veraf boven de stand uit zien steken! Je kunt hier een gratis ticket bestellen. 

Share:

[addtoany]

Pin It on Pinterest

Share This